Тиквеник с грис
Сладкиши и Други сладки печива
Необходими продукти:
1500 г тиква/настъргана/
100 г грис/за тиквата/
14 броя кори за баница
200 г ситно нарязани орехи
За намазване:
130 мл. кисело мляко
200 г захар
130 мл. олио
1 бакпулвер
2 яйца
2 броя ванилова захар /ванилия/
разтопено масло за напръскване на корите
пудра захар за посипване
Начин на приготвяне:
Настържете тиквата и я смесете с гриса. Направете си смес от кисело мляко, захар, олио, бакпулвер, 2 яйца и ванилия.
Вземете една кора и я напръскайте с няколко капки масло. Върху нея сложете втора кора. Нея я намажете с 4 супени лъжици от сместа /от сместа трябва да ви останат 3 супени лъжици за намазване на рулата преди печене/. Посипете върху кората обилно от настърганата тиква с грис и поръсете с орехи. Навийте на руло и наредете в тавата на фурната, застлана с хартия за печене и намазнена с олио. Готовите 7 рула намажете леко с останалите 3 супени лъжици от сместа. Нарежете на желаните от вас парчета. Печете се на 180 градуса. След като изстине посипете с пудра захар.
Рецептата е предоставена от Галя Д. Николова (Печени предизвикателства – Декември 2017)
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване