Тиквеник с грис Сладкиши, Други сладки печива

Необходими продукти:

1500 г тиква/настъргана/
100 г грис/за тиквата/
14 броя кори за баница
200 г ситно нарязани орехи

За намазване:
130 мл. кисело мляко
200 г захар
130 мл. олио
1 бакпулвер
2 яйца
2 броя ванилова захар /ванилия/
разтопено масло за напръскване на корите
пудра захар за посипване

Начин на приготвяне:

Настържете тиквата и я смесете с гриса. Направете си смес от кисело мляко, захар, олио, бакпулвер, 2 яйца и ванилия.
Вземете една кора и я напръскайте с няколко капки масло. Върху нея сложете втора кора. Нея я намажете с 4 супени лъжици от сместа /от сместа трябва да ви останат 3 супени лъжици за намазване на рулата преди печене/. Посипете върху кората обилно от настърганата тиква с грис и поръсете с орехи. Навийте на руло и наредете в тавата на фурната, застлана с хартия за печене и намазнена с олио. Готовите 7 рула намажете леко с останалите 3 супени лъжици от сместа. Нарежете на желаните от вас парчета. Печете се на 180 градуса. След като изстине посипете с пудра захар.

Рецептата е предоставена от Галя Д. Николова (Печени предизвикателства – Декември 2017)

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.01.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.