Торта със сладко от ягоди и пудра захар


Торти и Сладкиши

Необходими продукти:

175 г брашно София мел Класик
3 яйца (по-големи)
175 г краве масло (меко)
175 г кристална захар (фина)
1 ч.л бакпулвер
2 - 3 с.л прясно мляко
1 пакетче ванилия
100 - 150 г сладко от ягоди
малко пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа яйцата, маслото, захарта, брашното, бакпулвера, солта и млякото и разбийте с миксер, докато получите гладка смес.

2. Загрейте фурната до 170 градуса. Намажете с масло две форми за печене с диаметър 18 см и поставете на дъното кръг хартия за печене. Разпределете сместа в двете форми, заравнете повърхността и изпечете за около 20-25 мин, докато бухнат и повърхността стане златиста.

3. Извадете, оставете да изстинат във формите за няколко минути, след което извадете върху решетка, отстранете хартията и оставете да изстинат напълно, преди да преминете към сглобяване на тортата.

4. Намажете първия блат със сладкото, поставете втория блат. Отгоре поръсете с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

11.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.