Торта със сладко от ягоди и пудра захар
Торти и Сладкиши
Необходими продукти:
175 г брашно София мел Класик
3 яйца (по-големи)
175 г краве масло (меко)
175 г кристална захар (фина)
1 ч.л бакпулвер
2 - 3 с.л прясно мляко
1 пакетче ванилия
100 - 150 г сладко от ягоди
малко пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купа яйцата, маслото, захарта, брашното, бакпулвера, солта и млякото и разбийте с миксер, докато получите гладка смес.
2. Загрейте фурната до 170 градуса. Намажете с масло две форми за печене с диаметър 18 см и поставете на дъното кръг хартия за печене. Разпределете сместа в двете форми, заравнете повърхността и изпечете за около 20-25 мин, докато бухнат и повърхността стане златиста.
3. Извадете, оставете да изстинат във формите за няколко минути, след което извадете върху решетка, отстранете хартията и оставете да изстинат напълно, преди да преминете към сглобяване на тортата.
4. Намажете първия блат със сладкото, поставете втория блат. Отгоре поръсете с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
