Тутманик
Питки, Погачи
Необходими продукти:
700 г брашно
150 г прясно мляко
150 хладка вода
20 г жива мая
2 яйца
1 с.л захар
1 с.л сол
200 г сирене
70 г олио
Малко масло меко
Начин на приготвяне:
1. Разтваряме маята с 1.с.л захар и 2 с.л брашно оставяме на страни да шупне. Пресяваме брашното и солта в купа. Когато шупне маята добавям едно яйце и един белтък, прясното мляко и се слага и от брашното на части докато не се омеси меко тесто. После на части добавяме мазнината - 70 г.
2. Месим докато го поеме тестото. Оставяме за час.
3, Разделяме на 4 равни части, разточваме всяка част от тесто, мажем с масло и поръсваме със сирене.
4. Последната кора не мажем, разделяме на 4 и всяка част навиваме на фитил.
5. Поставяме в тавата, мажем със жълтък и печем 40 Мин в предварително загрята фурна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гергана Терзийска от Раковски
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване