Тутманик със сирене
Питки, Погачи
Необходими продукти:
1 кг брашно София Мел Класик
2 яйца
300 грама сирене
1 с. л захар
1 ч. л сол
1/2 суха мая
200 мл прясно мляко
200 г мас
Начин на приготвяне:
1. Маята се разтваря с млякото, солта, захарта и 2 с.л. брашно, за да се получи каша.
2. В голям съд (тава) изсипваме сместа и добавяме 1 яйце и 1 кг брашно .
3. Омесва се тесто и се разделя на 4 топки, като всяка се точи отделно на лист.
4. Разточва се първата топка, намазва се с мас и поръсваме със сирене.
5. Навиваме/нагъваме и поставяме в тава. По същият начин се процедира и с останалите 3 топки.
6. Оставяме да втаса за 20-30 минути, след което мажем отгоре със яйце.
7. Печем във фурна за 40 минути на 180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Мария Иванова от Сливен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
