Тутманик без месене с лапад
Питка, Погача, Други солени печива

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Класик - предварително пресято
150 г сирене
500 г лапад
4 яйца
1 коф. кисело мляко
100 мл. олио
краве масло
1 ч.л. сода бикарбонат
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Лападът се измива и нарязва на ситно. Слага се в тиган с разтопено масло и се задушава за 4-5 минути. След това се оставя да се охлади напълно.
2. В купа се добавят яйцата, солта и черния пипер. Разбиват се добре.
3. Содата се добавя в киселото мляко. След това тази смес се добавя към разбитите яйца, като се бърка постоянно.
4. На малки порции се прибавя брашното, което предварително се пресява. Бърка се докато се получи хомогенна смес.
5. След като задушения лапад е изстинал напълно, се изтисква от водата, която е останала в него. Прибавя се към яйчената смес.
6. Добавя се натрошеното сирене. Разбърква се с помощта на вилица.
7. Подходяща тавичка се намазва с масло. Сместа се изсипва в тавата, като най-отгоре се добавят парченца масло.
8. Така приготвения тутманик се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, с вентилатор, за около 30-на минути.
9. След като се извади се оставя да изстине напълно и след това се нарязва на парчета, които може да поднесете с допълнително сирене.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.04.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.