Ванилени кравайчета
Дребни сладки
Необходими продукти:
150 г брашно София Мел екстра
70 г готварско нишесте - царевично
70 гр пудра захар
80 г смлени орехи
150 г масло със стайна температура
1 жълтък
200 г пудра захар за овалване
2 пакетчета ванилия
Начин на приготвяне:
1. Омесваме тесто от брашното, нишестето, захарта и смлените орехи.
2. Отгоре нарязваме на късчета маслото и прибавяме жълтъка. Започваме да месим, докато тестото стане гладко.
3. Оставяме го за една вечер на хладно място да отпочине.
4. На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина колелца, които правим на пръчици 6-7 см. дълги и 1 см дебели и завиваме на кравайчета.
5. Печем върху ненамаслена тава, на умерена температура (170 градуса) до порозовяване. След като ги извадим, ги оставяме да поизстинат, но още топли овалваме в приготвената пудра захар с ванилия.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Николинка Попова от Варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
