Великденски пилета
Дребни сладки
Необходими продукти:
400 г София Мел Екстра
3 яйца
200 г захар
200 мл мас
55 г кисело мляко
5 г амоняк
3 г сода бикарбонат
5 мл оцет
2 г ванилия
10 г кора от лимон
20 мл жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
1. Брашното се пресява и в тава на дъното се прави кладенче. В него се добавят яйцата, захарта, мас, амоняка погасен в киселото мляко,а содата в оцета.
2. Добавяме ванилията и лимоновата кора и месим меко тесто. Точим кора с дебелина 0,5 мм и изрязваме с формички. Намазваме фигурките с разбит жълтък и поръсваме с захар.
3. Печем в тава покрита с хартия в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до бледо розово.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Радостина Димитрова от Стара Загора

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
