Вкусна питка
Питки, Погачи
Необходими продукти:
550 г брашно - тип 500 София мел
200 мл. прясно мляко
кубче прясна мая
1 ч.л. сол
2 ч.ч. натрошено сирене
1/4 краве масло
2 яйца
сусам за поръсване
олио за намазване
Начин на приготвяне:
1. Разтваряме маята в млякото, добавяме яйцата, като предварително отделяме един жълтък за намазване.
2. Половината масло, брашното и солта замесваме на меко тесто, което оставяме да втаса за половин час. Замесваме го пак, разделяме на 4 топки. Всяка топка разточваме на кръг и слагаме в тава една върху друга като всяка кора мажем с олио и поръсваме със сирене,само най горната кора не слагаме нищо. Режем с нож на 16 парчета без да разрязваме в средата. Усукваме две по две парченцата, прищипваме ги в края да се заоблят.
3. Питата втасва за около 40 мин., като мажем с разбито с олио яйце и я поръсваме със сусам.
4. Печем на 170 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дияна Щерева от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
