Ябълков пай
Торти , Сладкиши и Други сладки печива
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Екстра
100 г захар
200 г масло
1 голямо яйце
2 с. л. студена вода
щипка сол
За пълнежа:
5 ябълки
80 г натрошени бисквити
100 г кафява захар
1 1/2 пак. канела
100 г натрошени орехи
Начин на приготвяне:
Брашното, солта, захарта и маслото се смесват и се претриват, за да стане на трохи. След това се добавят яйцето и водата и се замесва тесто, което се оставя за 1 час в хладилника. През това време се обелват ябълките и се нарязват на полумесеци. Към тях се добавят останалите съставки и всичко се разбърква.
Щом тестото се охлади се разточва кора с диаметър по-голям от дъното на формата за печене. Оставя се малко от тестото за направата на декорация върху пая. Щом се оформи кората по тавата се надупчва с вилица и се оставя за 10 мин във фризера. След това се изсипва ябълковия пълнеж, покрива се с решетката от заделеното тесто и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 1 час.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване