Златни гофрети с плодове
Други сладки печива

Необходими продукти:

450 г брашно София Мел Класик
5 яйца
250 г масло
250 г захар
600 мл прясно мляко
1 ч. л. бакпулвер (препълнена)
сезонни пресни плодове
пудра захар за поръсване
течен шоколад и/или сладолед по желание

Начин на приготвяне:

Маслото се разтопява до меко полутечно състояние, след което се добавя захарта и се разбива с миксер на бързи обороти до получаване на хомогенна смес. Добавят се яйцата едно по едно, като непрекъснато се бърка. След това постепенно се добавят пресятото брашно с бакпулвер и млякото, като се редува брашно, мляко и така докато свършат. Получената смес се разбива около 30 минути до достигане на перфектното тесто.

Гофретите се пекат между 3-4 минути.

Гарнират се по желание с пресни плодове, сладолед или течен шоколад и се поръсват с пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

17.05.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.