Златни гофрети с плодове
Други сладки печива
Необходими продукти:
450 г брашно София Мел Класик
5 яйца
250 г масло
250 г захар
600 мл прясно мляко
1 ч. л. бакпулвер (препълнена)
сезонни пресни плодове
пудра захар за поръсване
течен шоколад и/или сладолед по желание
Начин на приготвяне:
Маслото се разтопява до меко полутечно състояние, след което се добавя захарта и се разбива с миксер на бързи обороти до получаване на хомогенна смес. Добавят се яйцата едно по едно, като непрекъснато се бърка. След това постепенно се добавят пресятото брашно с бакпулвер и млякото, като се редува брашно, мляко и така докато свършат. Получената смес се разбива около 30 минути до достигане на перфектното тесто.
Гофретите се пекат между 3-4 минути.
Гарнират се по желание с пресни плодове, сладолед или течен шоколад и се поръсват с пудра захар.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване