Бабините курабии
Дребни сладки

Необходими продукти:

Около 500 г брашно София Мел Класик
4 яйца
400 г кисело мляко
1 ч.л. сода
Няколко капки оцет
1 ½ ч.ч. захар
1 ч.ч. разтопена мас ( олио)
2 ванилии

Плънка:
1 ч.ч. млени орехи
1 ч.ч. захар
3 с.л. тъмно какао

Начин на приготвяне:

Пресейте и сложете 400 г от брашното в купа. В него направете кладенче и изсипете леко разбитите с вилица яйца и захарта.
Отделно, смесете киселото мляко със содата и оставете да шупне. Прибавете към яйчената смес, до-бавяйки оцета и ванилията. Започнете да бъркате тестото, прибавяйки и маста на тънка струйка, както и още брашно – колкото поеме.
Оставете тестото да почине около половин час, а след това оформете курабиите като късате парченца от тестото. Сложете чаена лъжичка от плънката и затворете, оформяйки на топче. Наредете готовите курабии в тава, застлана с хартия за печене. Преди печене, намажете с малко раз-мит с вода жълтък и поръсете с още малко захар.
Печете в предварително загрята фурна на 200°С.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.01.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.