Бабините курабии
Дребни сладки
Необходими продукти:
Около 500 г брашно София Мел Класик
4 яйца
400 г кисело мляко
1 ч.л. сода
Няколко капки оцет
1 ½ ч.ч. захар
1 ч.ч. разтопена мас ( олио)
2 ванилии
Плънка:
1 ч.ч. млени орехи
1 ч.ч. захар
3 с.л. тъмно какао
Начин на приготвяне:
Пресейте и сложете 400 г от брашното в купа. В него направете кладенче и изсипете леко разбитите с вилица яйца и захарта.
Отделно, смесете киселото мляко със содата и оставете да шупне. Прибавете към яйчената смес, до-бавяйки оцета и ванилията. Започнете да бъркате тестото, прибавяйки и маста на тънка струйка, както и още брашно – колкото поеме.
Оставете тестото да почине около половин час, а след това оформете курабиите като късате парченца от тестото. Сложете чаена лъжичка от плънката и затворете, оформяйки на топче. Наредете готовите курабии в тава, застлана с хартия за печене. Преди печене, намажете с малко раз-мит с вода жълтък и поръсете с още малко захар.
Печете в предварително загрята фурна на 200°С.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване