


Мадлени в шоколад
Дребни сладки
Необходими продукти:
100 г брашно София Мел Екстра
2 яйца
2-3 с.л. прясно мляко
1/3 пак. Суха мая
87 г захар
83 г разтопено масло
1 с.л. мед
100 г черен шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете в купа брашното, маята и захарта. Добавете разтопеното масло и разбъркайте. Прибавете едно по едно от яйцата и накрая меда. Прибавете и прясното мляко и разбъркайте хубаво с телена бъркалка до получаване на средно гъсто тесто.
Намажете с олио леко формите за мадлени и изсипете във всяка около една пълна супена лъжица от сместа.
Печете сладките на 180°С за 5-8 минути.
За шоколадовата черупка - разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна. Почистената и подсушена форма за мадлени намажете с малко шоколад, а отгоре сложете изпечената сладка. Оставете сладките в хладилника да стегнат напълно, а след това ги отлепете.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
