Сладки „Калии”
Дребни сладки
Необходими продукти:
140 г брашно София Мел Екстра
2 яйца
140 г пудра захар
1 ванилия
За ганаша:
100 г бял шоколад
100 мл течна сметана
Жълта сладкарска боя
Още:
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за тестото, което е с гъстотата на кексово. С помощта на лъжица, изсипете върху хартия за печене и оформете на тънък кръг с диаметър около 8 см. Процедирайте така и с остатъка от тестото, като е добре да слагате кръговете на няколко сантиметра разстояние в тавата.
Печете за по около 6 минути на 180°С.
Още топли, отлепете с помощта на шпатула и прищипете в единия край, оформяйки калиите. Пригответе ганаша като загреете сметаната до степен на кипене и я махнете от котлона. Прибавете после нарязания на ситно бял шоколад и няколко капки жълта боя. Бъркайте докато се хомогенизира сместа и оставете да се охлади до гладък, пластичен крем.
огато сладките изстинат напълно, шприцовайте в центъра им от ганаша. Поръсете с пудра захар сладките след като ги оформите.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване