


Масленки
Дребни сладки
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София Мел Бяло
1 ч.ч. свинска мас
2 ч.ч. пудра захар
2 пакетчета ванилия
200 г локум
пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
От всички съставки се омесва гладко тесто, като внимавате да не прекалите с брашното и да не стане ронливо.
Разточвате тестото на лист и режете на правоъгълници (с размери около 9х6 см или по-големи в зави-симост колко големи искате да станат масленките).
Сложете локум на дългата страна и завийте. Наредете масленките върху хартия за печене и печете на 160°С за около 15 минути. Важно е да ги извадите, преди да са порозовели и да са още бели.
Още топли поръсете с пудра захар.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
