Масленки
Дребни сладки

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София Мел Бяло
1 ч.ч. свинска мас
2 ч.ч. пудра захар
2 пакетчета ванилия
200 г локум
пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

От всички съставки се омесва гладко тесто, като внимавате да не прекалите с брашното и да не стане ронливо.
Разточвате тестото на лист и режете на правоъгълници (с размери около 9х6 см или по-големи в зави-симост колко големи искате да станат масленките).
Сложете локум на дългата страна и завийте. Наредете масленките върху хартия за печене и печете на 160°С за около 15 минути. Важно е да ги извадите, преди да са порозовели и да са още бели.
Още топли поръсете с пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

02.09.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.