Унгарски понички със сирене Котидж (Túrófánk)
Дребни сладки

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Класик
500 г зърнесто сирене котидж
5 големи яйца или 6 по-малки
3 с.л. захар
1 с.л. ванилова захар
1 и 1/2 ч.л. сода за хляб
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. настъргана лимонова кора
растителна мазнина за пържене
пудра захар за поръсване, сладко, мед, конфитюр,кленов сироп, сирене по-желание

Начин на приготвяне:

Поставете сиренето в купа и прибавете към него захарта, ваниловата захар и содата, която предвари-телно сте угасили с лимоновия сок. Добавете яйцата и брашното, разбъркайте, докато получите еднород-но тесто.
Изсипете в тесен и дълбок съд подходящ за пържене три сантиметра мазнина. Загрейте я на средна температура.
С помощта на 2 супени лъжици, намазани леко с олио или с малка лъжица за сладолед, оформете мал-ки топки от тестото и ги пуснете в горещата мазнина. Запържете поничките до златисто кафяво.
Извадете готовите върху кухнеска хартия и изпържете по същия начин цялото количество тесто.
Поръсете поничките с пудра захар и сервирайте с любим конфитюр, домашно сладко, мед или сирене.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

02.08.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.