Унгарски понички със сирене Котидж (Túrófánk)
Дребни сладки
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Класик
500 г зърнесто сирене котидж
5 големи яйца или 6 по-малки
3 с.л. захар
1 с.л. ванилова захар
1 и 1/2 ч.л. сода за хляб
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. настъргана лимонова кора
растителна мазнина за пържене
пудра захар за поръсване, сладко, мед, конфитюр,кленов сироп, сирене по-желание
Начин на приготвяне:
Поставете сиренето в купа и прибавете към него захарта, ваниловата захар и содата, която предвари-телно сте угасили с лимоновия сок. Добавете яйцата и брашното, разбъркайте, докато получите еднород-но тесто.
Изсипете в тесен и дълбок съд подходящ за пържене три сантиметра мазнина. Загрейте я на средна температура.
С помощта на 2 супени лъжици, намазани леко с олио или с малка лъжица за сладолед, оформете мал-ки топки от тестото и ги пуснете в горещата мазнина. Запържете поничките до златисто кафяво.
Извадете готовите върху кухнеска хартия и изпържете по същия начин цялото количество тесто.
Поръсете поничките с пудра захар и сервирайте с любим конфитюр, домашно сладко, мед или сирене.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване