Маслени сладки със сладко от боровинки (Jam Thumbprint Cookies)
Дребни сладки

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София Мел Бяло
250 г масло, меко, на стайна температура
1/3 ч.ч. пудра захар, ако обичате по-сладко сложете 1/2 чаша
2 ч.л. ванилов екстракт или ванилова есенция
1/8 ч.л. фина сол
1/2 ч.ч. сладко от боровинки или друго гъсто сладко

Начин на приготвяне:

Постелете с хартия за печене две големи тави.
Разбийте маслото със захарта и ванилията, докато получите пухкав крем. (Можете да разбивате и на ръка, с дървена лъжица без миксер, ако нямате под ръка.) Смесете солта в брашното и го изсипете върху маслото и захарта. Омесете много добре, но не прекалявайте с брашното. Ако тестото ви се струва леко лепкаво, не добавяйте допълнително брашно, защото ще започне да се рони и ще бъде трудно за работа. Оформете го на топка и го завийте в найлоново фолио. Приберете го в хладилника за 40-60 минути.
Включете фурната да загрява на 180⁰С.
Направете от тестото топчета по 15 грама всяко и с палец направете дупки във всяко едно от тях. Подредете ги върху предварително подготвените тави.
Можете да напълните дупките със сладко преди да изпечете сладките, но аз го правя след това, защото става твърдо и по-сухо, когато се пекат с него, което аз не харесвам.
Печете 15-20 минути, докато сладките бухнат и леко покафенеят от долната страна. Отгоре трябва да остана почти бели.
Когато са готови ги оставете да изстинат за 5 минути в тавата, защото са много крехки и може да се счупят при пренасянето. Оставете ги да се охладят напълно и напълнете дупките със сладко.
Преди да сервирате, поръсете маслените сладки Thumbprint с пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.07.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.