Пърленки с кашкавал
Хлябове и Питки, Погачи
Необходими продукти:
250 г брашно София Мел Класик
1/2 пак. суха мая
200 мл вода
1 ч.л. мед
1 яйце
100 г кашкавал
1/ 3 ч.л. сол
2-3 скилидки чесън и магданоз за поръсване
олио
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, маята и солта. Направете кладенче и прибавете водата, 3 с.л. олио, меда и яйцето. Омесете меко, нелепнещо тесто и оставете в намаслена купа, покрита с найлоново фолио на топло, да втаса и да удвои обема си.
След това разделете тестото на десет парчета и оформете на топки. Вземете едно от тях, притиснете го леко с пръсти върху намаслен с олио плот и оформете отново на топче.
Направете това и с другите парчета.
Загрейте грил тиган на котлона с малко олио или масло.
Вземете първото топче и разточете на тънък кръг. Поставете го в тигана и запечете за около минута от двете страни. Подредете готовите пърленки една върху друга, като между тях поръсете с кълцан чесън и магданоз.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване