Пърленки с кашкавал
Хлябове, Питка, Погача

Необходими продукти:

250 г брашно София Мел Класик
1/2 пак. суха мая
200 мл вода
1 ч.л. мед
1 яйце
100 г кашкавал
1/ 3 ч.л. сол
2-3 скилидки чесън и магданоз за поръсване
олио

Начин на приготвяне:

В купа сложете брашното, маята и солта. Направете кладенче и прибавете водата, 3 с.л. олио, меда и яйцето. Омесете меко, нелепнещо тесто и оставете в намаслена купа, покрита с найлоново фолио на топло, да втаса и да удвои обема си.
След това разделете тестото на десет парчета и оформете на топки. Вземете едно от тях, притиснете го леко с пръсти върху намаслен с олио плот и оформете отново на топче.
Направете това и с другите парчета.
Загрейте грил тиган на котлона с малко олио или масло.
Вземете първото топче и разточете на тънък кръг. Поставете го в тигана и запечете за около минута от двете страни. Подредете готовите пърленки една върху друга, като между тях поръсете с кълцан чесън и магданоз.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.05.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.