


Рустик пълнозърнест хляб с маслини
Хлябове
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Пълнозърнесто
320 мл хладка вода
½ кубче жива мая
1 с.л. . захар
2 ч.л. сол
125 г маслини
Начин на приготвяне:
Шупнете маята в хладката вода заедно със захарта. След това, смесете с брашното. Прибавете солта и нарязаните маслини. Прибавете още вода или брашно, ако е необходимо за доомесване на меко, нелепнещо тесто. Оставете да втаса за около час или до удвояване на обема му.
Загрейте фурната на 200°С.
Оформете тестото на кръгло хлебче и го поставете на дъното на дълбока тенджера с дъно около 24 см в диаметър.
Покрийте с капака и печете 40 минути, а след това махнете капака и печете още 15 минути.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
