Рустик пълнозърнест хляб с маслини
Хлябове

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Пълнозърнесто
320 мл хладка вода
½ кубче жива мая
1 с.л. . захар
2 ч.л. сол
125 г маслини

Начин на приготвяне:

Шупнете маята в хладката вода заедно със захарта. След това, смесете с брашното. Прибавете солта и нарязаните маслини. Прибавете още вода или брашно, ако е необходимо за доомесване на меко, нелепнещо тесто. Оставете да втаса за около час или до удвояване на обема му.
Загрейте фурната на 200°С.
Оформете тестото на кръгло хлебче и го поставете на дъното на дълбока тенджера с дъно около 24 см в диаметър.
Покрийте с капака и печете 40 минути, а след това махнете капака и печете още 15 минути.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.07.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.