Багети със семена
Хлябове

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Ръжено-пшеничен Микс
310 мл хладка вода
3 с.л. олио
2 щипки сол
микс от семена – мак, сусам, тиквени семки
1 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Разбъркайте добре брашното в купа. Прибавете останалите съставки и оставете да втаса на режим за тесто в хлебопекарната. Готовото тесто разделете на три части. Всяка от тях оформете като франзела и я намажете с ръка с разтопено масло. Овалвате намаслената половина от франзелата в микса от семена. Използвайте метална форма за франзели или равна, голяма тава, която можете да разделите на три с помощта на превита на вълни хартия за печене.
Оставете франзелите да втасат още 20 минути и загрейте фурната на 220°С. На дъното на фурната поставете съд с вода. Печете франзелите 15 минути на тази температура, а след това намалете на 180°С и печете до готовност.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.