


Багети със семена
Хлябове
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Ръжено-пшеничен Микс
310 мл хладка вода
3 с.л. олио
2 щипки сол
микс от семена – мак, сусам, тиквени семки
1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Разбъркайте добре брашното в купа. Прибавете останалите съставки и оставете да втаса на режим за тесто в хлебопекарната. Готовото тесто разделете на три части. Всяка от тях оформете като франзела и я намажете с ръка с разтопено масло. Овалвате намаслената половина от франзелата в микса от семена. Използвайте метална форма за франзели или равна, голяма тава, която можете да разделите на три с помощта на превита на вълни хартия за печене.
Оставете франзелите да втасат още 20 минути и загрейте фурната на 220°С. На дъното на фурната поставете съд с вода. Печете франзелите 15 минути на тази температура, а след това намалете на 180°С и печете до готовност.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
