


Сицилиански грис хлебчета
Хлябове
Необходими продукти:
220 г София Мел Грис
230 г брашно София Мел Класик (плюс още за доомесване)
300 мл хладка вода
1 ч.л. мед
1 пак. Суха мая
2 щипки сол
Още:
100 г сусам
1 яйце
Начин на приготвяне:
Замесете тестото от всички продукти и го поставете в леко намаслен с олио съд, покрийте го с кърпа и го оставете да втаса докато удвои обема си. След това го приберете в хладилника да се охлади за около 2 часа. Разделете охладеното тесто на 8-10 равни части, като оформите на фитил или завиете краищата като охлюв.
Прехвърлете в тавички, поръсени с още малко грис на дъното и покрийте с прозрачно фолио, като внимавате да не залепва за тестото. Приберете в хладилника за още два часа.
След това, охладеното тесто се оставя на стайна температура още половин час, докато загреете фурната на 200°С.
Преди да започнете да ги печете, намажете леко с размито с вода яйце и поръсете със сусам. Печете за около половин час, като във фурната поставите съд с вода на дъното.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
