Соден хляб с ябълки, стафиди и розмарин
Хлябове
Необходими продукти:
100 г брашно София Мел Пълнозърнесто
200 г брашно София Мел Екстра
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
3 с.л. разтопено масло
1 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. канела
3/4 ч.л. сол
1/3 ч.ч. стафиди
1 средна ябълка
1 с.л. нарязан розмарин
Начин на приготвяне:
Накиснете стафидите в малко вода за 10-15 минути, за да омекнат. Отцедете ги добре от водата и ги подсушете преди да ги поставите в тестото.
агрейте фурната до 200°С.
Обелете ябълката и я нарежете на малки кубчета.
Смесете брашното в голяма купа със содата за хляб, солта и канелата. Прибавете в брашното стафидите, парчетата ябълки и нарязания розмарин. Разбъркайте.
Направете по средата кладенче и изсипете в него киселото мляко, леко разбитото яйце и маслото. Раз-бъркайте с лъжица, докато тестото се оформи и почти не останат сухи участъци брашно.
Изсипете върху добре набрашнена повърхност и оформете тестото на кръгла питка.
Поставете тестото върху тавичка, постлана с хартия за печене. С остър нож го срежете на кръст. Печете хляба 40-45 минути, докато кората стане добре зачервена.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване