Соден хляб с ябълки, стафиди и розмарин


Хлябове

Необходими продукти:

100 г брашно София Мел Пълнозърнесто
200 г брашно София Мел Екстра
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
3 с.л. разтопено масло
1 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. канела
3/4 ч.л. сол
1/3 ч.ч. стафиди
1 средна ябълка
1 с.л. нарязан розмарин

Начин на приготвяне:

Накиснете стафидите в малко вода за 10-15 минути, за да омекнат. Отцедете ги добре от водата и ги подсушете преди да ги поставите в тестото.
агрейте фурната до 200°С.
Обелете ябълката и я нарежете на малки кубчета.
Смесете брашното в голяма купа със содата за хляб, солта и канелата. Прибавете в брашното стафидите, парчетата ябълки и нарязания розмарин. Разбъркайте.
Направете по средата кладенче и изсипете в него киселото мляко, леко разбитото яйце и маслото. Раз-бъркайте с лъжица, докато тестото се оформи и почти не останат сухи участъци брашно.
Изсипете върху добре набрашнена повърхност и оформете тестото на кръгла питка.
Поставете тестото върху тавичка, постлана с хартия за печене. С остър нож го срежете на кръст. Печете хляба 40-45 минути, докато кората стане добре зачервена.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

04.10.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.