Пъстро хлебче с готов микс


Хлябове

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Пшеничен Микс
280 мл хладка вода
6 с.л. олио
2 с.л. масло
магданоз, копър, сирене, орехи, червен пипер, мак, сусам

Начин на приготвяне:

В купа смесете брашното, водата и 3 с.л. от олиото. Оставете тестото да втаса покрито в топло поме-щение до удвояване на обема си.
След като тестото се надигне, разтопете маслото и заедно с олиото го интегрирайте в тестото. Раз-делете тестото на 10-12 топки. Оваляйте всяка топка в мазнината, а след това в някоя от предварително накълцаните на ситно свежи подправки.
Наредете в тавичка и оставете за още половин час да се надигнат.
Печете на 200°С за половин час, като покриете с алуминиево фолио, за да може да се запазят цветовете на хлебчето.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

03.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.