


Пъстро хлебче с готов микс
Хлябове
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Пшеничен Микс
280 мл хладка вода
6 с.л. олио
2 с.л. масло
магданоз, копър, сирене, орехи, червен пипер, мак, сусам
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, водата и 3 с.л. от олиото. Оставете тестото да втаса покрито в топло поме-щение до удвояване на обема си.
След като тестото се надигне, разтопете маслото и заедно с олиото го интегрирайте в тестото. Раз-делете тестото на 10-12 топки. Оваляйте всяка топка в мазнината, а след това в някоя от предварително накълцаните на ситно свежи подправки.
Наредете в тавичка и оставете за още половин час да се надигнат.
Печете на 200°С за половин час, като покриете с алуминиево фолио, за да може да се запазят цветовете на хлебчето.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
