Канелените рулца са изключително популярни по цял свят, като носят началото си от Швеция, предлагани по сходен начин в цяла Скандинавия, Германия и Англия, те достигат и до Северна Америка, където може да ги намерите почти навсякъде в САЩ и Канада.

Докато на Стария континент канелените рулца често се похапват по време на следобедна закуска или пауза за кафе, то в Щатите си е и нормална закуска, която може да се поднесе и с крема сирене.

Друг разлика е и че американските канелени рулца са по-често с някакъв вид топинг / глазура – от айсинг или карамел. В днешната вариация е добавен и един от любимите плодове на американците – ябълката, правейки рулцето още по-ароматно и незабравимо. Опитайте!

Американски канелени рулца
Други сладки печива

Необходими продукти:

За тестото:
450 г брашно бяло София мел
7 г суха мая ( 1 пак)
150 мл прясно мляко
50 мл вода
50 г захар
Щипка сол
1 бр. яйце

За плънката:
1 бр. ябълка
150 г кафява захар
1 ½ ч.л. канела
¼ ч.л. индийско орехче
50 г меко масло
50 г счукани орехи
150 мл карамелен сос* по желание

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и отделете 2/3 от него в купа. Направете кладенче в него, в което изсипете маята. В подходящ съд сипете водата, млякото и маслото и ги загрейте на котлона. Ако станат много горещи, ги оставете леко да се охладят, а след това прибавете към тях едно яйце, което сте разбили леко с телена бъркалка. Изсипете всичко това в кладенчето на брашното, като започнете да месите с дървена лъжичка, а после на ръка тестото. Прибавете от заделеното брашно със солта, докато получите хубаво, меко, нелепнещо тесто, което се отделя от стените на съда.
Оставете го да втаса на топло, покрито с кърпа или стреч фолио, докато удвои обема си.

През това време смесете кафявата захар с подправките и разбъркайте добре. Измийте, обелете и нарежете ябълката на кубчета.
След като тестото е готово, го прехвърлете на плота и го разточете на правоъгълник. Намажете го с мекото масло и поръсете отгоре захарта, ябълките и орехите. Залейте с половината от карамеления сос и завийте на руло.

Разрежете го на 12 равни части. Поставете ги в тавичка, с хартия за печене на дъното, и ги оставете да втасат още веднъж за около 10-15 минути, докато запълнят тавичката.
Сложете ги да се печат в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор до зачервяване – около 20 минути. След като са готови ги залейте с останалия карамелен сос или бял айсинг. Сервирайте топли.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.12.2020

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.