Багети
Хлябове
Необходими продукти:
450 г София Мел Класик
1 ч.л сол
7 г суха мая
374 мл. топла вода
Начин на приготвяне:
1. Брашното се пресява. Маята се разтваря в малко вода 3-4 с.л и 1 с.л от брашното. Оставя се да шупне, покрита с кърпа за 20 минути. След като е шупнала маята се прибавя при брашното и водата. Разбърква се и полученото тесто се оставя да си почине за 90 минути.
2. Разделяме тестото на 4 и оформяме багети. Преди да ги изпечем ги оставяме за 30 минути да втасат.
3. Фурната се загрява на 230 градуса и се поставя тава с вода. Багетите се поръсват с брашно.
4. Слагат се във фурната и градусите се намалят на 180.
5. Пече се 20 минути на 180 градуса и още 20 минути на 160 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Памела Топкова от Петрич

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
