 
             
             
        Банички на тиган
Баници
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница София Мел
60 г масло
300 г кайма смес свинско и телешко 50/50
1 стрък праз лук
200 г настърган кашкавал
150 г краве масло
100 г лютеница
черен пипер на вкус
щипка сол
Начин на приготвяне:
Сложете 60 грама масло в дълбок тиган.
Поставете тигана на котлона, за да се разтопи маслото. След това добавете нарязаният на ситно праз. Запържете го за кратко.
Добавете каймата и върнете тигана на котлона. Разбъркайте добре до раздробяване и запържване на каймата.
Добавете лютеницата, кашкавала, черния пипер и солта. Разбъркайте добре.
Сгънете две по две кори за баница от края към средата. Трябва да получите правоъгълен дълъг лист. Сложете от плънката в средата на правоъгълника.
Сгънете двата края към средата, така че да се получи квадрат.
В тигана, където сте приготвили плънката, сложете част от останалото масло и сложете тигана на котлона, за да се разтопи маслото. Добавете две по две баничките в тигана (толкова банички се събират в него). Пържете ги докато станат приятно кафяви и хрупкави. След като са готови ги махнете от тигана. Добавете масло, отново изчакайте да се разтопи и сложете нови две банички. Повторете тази процедура докато изпържите всички банички. Приятен апетит!
 
 
                                                            Вид рецепта
 
                                                Трудност на приготвяне
 
                                                Време за приготвяне
 
                                                Дата на публикуване
 
                                             
             
                                 
                                             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                        