Банички на тиган


Баници

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница София Мел
60 г масло
300 г кайма смес свинско и телешко 50/50
1 стрък праз лук
200 г настърган кашкавал
150 г краве масло
100 г лютеница
черен пипер на вкус
щипка сол

Начин на приготвяне:

Сложете 60 грама масло в дълбок тиган.
Поставете тигана на котлона, за да се разтопи маслото. След това добавете нарязаният на ситно праз. Запържете го за кратко.
Добавете каймата и върнете тигана на котлона. Разбъркайте добре до раздробяване и запържване на каймата.
Добавете лютеницата, кашкавала, черния пипер и солта. Разбъркайте добре.
Сгънете две по две кори за баница от края към средата. Трябва да получите правоъгълен дълъг лист. Сложете от плънката в средата на правоъгълника.
Сгънете двата края към средата, така че да се получи квадрат.
В тигана, където сте приготвили плънката, сложете част от останалото масло и сложете тигана на котлона, за да се разтопи маслото. Добавете две по две баничките в тигана (толкова банички се събират в него). Пържете ги докато станат приятно кафяви и хрупкави. След като са готови ги махнете от тигана. Добавете масло, отново изчакайте да се разтопи и сложете нови две банички. Повторете тази процедура докато изпържите всички банички. Приятен апетит!
 

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

12.03.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.