


Банички с маскарпоне и шам фъстък
Баници , Дребни соленки и Други солени печива
Необходими продукти:
1 пакет фини кори София мел
300 g смес от крем сирене и маскарпоне /1:1 или както предпочитате/
50 g краве масло
2 бр. яйца
70 g /без черупките/ суров шам фъстък - оставете около 1/3 от него за гарниране след изпичане на баничките.
мед
Начин на приготвяне:
1. Извадете корите от опаковкта и както са на руло ги нарежете на 12 равни части.
2. Намажете с масло формички за мъфени (или алуминиеви за еднократна употреба).
3. Смесете крем сиренето, маскарпонето и яйцата до хомогенност.
4. Разтопете маслото и нарежете ядките.
5. Разделете лентичките от едно рулце и подредете половината във формичка. Намажете с масло, добавете 2 с.л. плънка и поръсете с шамфъстък.
6. Поставете останалите лентички, намажете отново с масло.
7. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 ˚С за 20-25 минути.
8. Запечете останалия шамфъстък. След охлаждане извадете баничките от формичките, сипете по 1 ч.л. мед и поръсете с ядките.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
