Банички с праз лук и сирене
Баници
Необходими продукти:
1 пакет София Мел Фини кори
200 g сирене
200 g кисело мляко
45 g брашно София Мел Кекс
70 g мазнина / смес от олио и масло 1:1/
1 с.л.олио /за задушаване на праза/
3 бр. яйца
Щипка сол
2 стръка праз /около напр.200 g/
Сусамово семе /за поръсване/ - по желание
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата. Разбъркайте киселото мляко с брашното до хомогенна смес.
Разтопете маслото и го смесете с олиото.
Нарежете праза на шайби. Задушете го за кратко с щипка сол.
След като леко се охлади, прибавете натрошеното сирене.
Вземете една кора, напръскайте е я с мазнина, върху нея сложете 2-3 лъжици от течната смес. Поставяме втора кора като отново сипваме част 2-3 лъжици от течната смес и част от сиренето с праза. Завийте на руло , след това на охлюв и поставете в предварително намазнена тава.
И така докато свършат корите 😊
Намажете отгоре баничките с остатъка от мазнината. След това и с остатъка от течната смес.
По желание, можете да поръсете със сусам.
Изпечете с любов в предварително нагрята фурна на 180 ˚С до готовност / приблизително 28-30 минути според особеностите на вашата фурна/.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване