Банички със сирене
Баници
Необходими продукти:
350 г Брашно София Мел Баница
10 г Сол
120 г Слънчогледово олио - /от което 20 г за тестото/, останалото е за разточване и поръсване на кората.*
180 мл Вода /приблизително/
300 г Сирене
2-3 бр Яйца
От тези съставки пригответе 4 кори за баница, около 140 г, всяка.
* За поръсване на кората, преди да поставите пълнежа може да използвате, както слънчогледово олио, така и масло, маргарин или комбинации от тези мазнини.
Начин на приготвяне:
1.Пресейте брашното в купа.
2. Добавете солта и олиото.
3.Добавете водата и започнете да месите, с ръка или дървена лъжица.
4. Когато сместа стане много гъста, поръсете готварския плот с брашно, изсипете сместа на плота и започнете да се месите с ръце. Месенето продължава до получаването на хубаво гладко тесто.
/Тестото може да се замеси и с миксер/.
5. Готовото тесто оформете на топка и оставете да почива за около 5 min, след което го разделете на 4 топки.
6.Така оформените топчици намажете с олио и оставете да почиват за около 15-20 min.
7. Всяка топка разточете на „питка“. Питките намажете обилно с олио и оставете да почиват за около 30-40 min.
8. Отлежалите питки разточете с точилка. Придърпайте разточения лист с намазнени ръце към краищата на плота, много внимателно, за да се изтъни достатъчно добре.
9. От готовия лист премахнете дебелите крайчета, след което оформете на правоъгълник и се поръсете с мазнина
След това разпределете плънката.
Плънка със сирене Натрошете сиренето. След това добавете 2-3 яйца /плънката не трябва да е течна/.
Кората разрежете на 3 части и завийте като охлювчета в малки формички.
10. Печете в предварително загрята фурна на 200 ˚С - 210 ˚С за около 20 min като преди това намажете с мазнина.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване