Баница с картофи
Баници
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел за баница
600 г картофи
150 г сирене
1 ч.л сол
1 ч.л. черен пипер
2-3 с.л олио
1-2 щипки сол
1 в.чаша (250мл.) хладка вода
Начин на приготвяне:
1. Първо обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода 15-20 минути.
2. След като се охладят ги настъргваме на едро ренде, добавяме натрошеното сирене, олиото, черен пипер на вкус и сол, ако има нужда. Разбъркваме внимателно продуктите.
3. От брашното, водата и солта замесваме средно меко тесто. Оформяме 3 топки и оставяме да отпочинат за 15 мин.
4. След това разточваме всяка една по една. Поставяме в намазнена тава първата кора, като тя трябва да излиза по краищата на тавата. Слагаме от плънката, така че хубаво да покрие кората. Поставяме и втората кора и останалата половина от плънката. С третата кора завършваме баницата и я запечатваме по краищата с първата.
5. Печем в предварително загрята фурна на 180°С само на долен реотан за 25-30 минути. Когато е готова, обръщаме баницата, за да се изпече и другата страна. Сервира се леко изстинала или почти студена.
Бон апети!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Selime Gadjalova от с.Розино

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
