Баница с картофи


Баници

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел за баница 
600 г картофи
150 г сирене
1 ч.л сол
1 ч.л. черен пипер
2-3 с.л олио
1-2 щипки сол
1 в.чаша (250мл.) хладка вода

Начин на приготвяне:

1. Първо обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода 15-20 минути.

2. След като се охладят ги настъргваме на едро ренде, добавяме натрошеното сирене, олиото, черен пипер на вкус и сол, ако има нужда. Разбъркваме внимателно продуктите.

3. От брашното, водата и солта замесваме средно меко тесто. Оформяме 3 топки и оставяме да отпочинат за 15 мин.

4. След това разточваме всяка една по една. Поставяме в намазнена тава първата кора, като тя трябва да излиза по краищата на тавата. Слагаме от плънката, така че хубаво да покрие кората. Поставяме и втората кора и останалата половина от плънката. С третата кора завършваме баницата и я запечатваме по краищата с първата.

5. Печем в предварително загрята фурна на 180°С само на долен реотан за 25-30 минути. Когато е готова, обръщаме баницата, за да се изпече и другата страна. Сервира се леко изстинала или почти студена.

Бон апети!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Selime Gadjalova от с.Розино

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

21.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.