Баница с мая
Баници
Необходими продукти:
500 г брашно София мел
1 пакетче суха мая
3 яйца и 1 за намазване
1 суп.лъж. олио
80 г масло
1 суп.лъж. сол
1 каф.лъж. захар
400 г сирене
Начин на приготвяне:
1. Замесваме тесто от брашното, маята, яйцето,олиото,захарта и солта. Втасва 1 час.
2. Точим кори, мажем ги обилно с масло,поръсваме сирене и завиваме с усукване. Като напълним тавата оставяме да втаса за 20 мин.
3. Намазваме със жълтък и печем на 190 градуса 15-20 мин. След това увеличаваме на 200 градуса до готовност.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Румяна Тренчева

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
