Баница с праз
Баници
Необходими продукти:
Баница екстра
3 в.чаши брашно
1 в.чаша хладка вода
1-2 щипки сол
7-8 стръка праз
1 в.чаша олио
3 яйца
1 в.чаша кис. мляко
1 пакет бакпулвер
200 гр. сирене
Начин на приготвяне:
1. Най-напред от брашното и водата,щипка сол омесваме меко тесто за корите.Разделяме на две топки,покриваме с кухненска кърпа и оставяме да отпочине за 10-15 минути.
2. През това време нарязваме праза на ситно. В дълбока тенджера или тиган загряваме олиото и запържваме леко,колкото да омекне. Оставяме за изстине.
3. В дълбока купа разбиваме яйцата с киселото мляко.Прибавяме бакпулвера,праза и натрошеното сирене. Овкусяваме на сол.
4. Преминаваме към разточването на първата кора. Разточваме с големината на тавата, която ще се ползва, но малко да излиза по краищата. Намазняваме тавата и изсипваме сместа. Разточваме и втората кора,която ще покрие баницата от горе. Слагаме и нея и запечатваме с другата.
5. Печем само на долен реотан в предварително загрята фурна на 180°С за 20 минути. След това обръщаме баницата, за да се изпече и от другата страна. Готовата баница с праз покриваме с кърпа,за да омекне малко. Добър апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Selime Gadjalova от с.Розино

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
