Безглутенов царевичен хляб
Питки, Погачи
Необходими продукти:
150 г царевично брашно
150 г брашно лимец
150 мл. прясно млако
1 яйце
15 г мая от кубче
5 г сол
2.5 г захар
30 мл зехтин
Начин на приготвяне:
1. Смесете двата вида брашно.
2. Добавете яйцето, сол, захар, сипете зехтина и разтворената в топло мляко мая. Замесете хомогенно тесто.
3. Късайте топчета от по 80-90 г всяко, оформете по желание и наредете в тава, покрита с хартия за печене.
4. Покрийте с кърпа и оставете да втаса, за около 3 часа.
5. Намажете със зехтин и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Вера Щробл от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
