Бял хляб
Хлябове
Необходими продукти:
700 г брашно София Мел Екстра
7 г суха мая
1 ч.л. захар
400 мл хладка вода
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
Начин на приготвяне:
1. Смесват се водата, захарта,маята и три супени лъжици брашно. Разбъркват се и се оставят 20 мин. за активиране на маята. Към сместа се прибавят солта и олиото. Постепенно се прибавя и останалата част от брашното. Замесва се меко тесто.
2. Покрива се с стреч фолио за 90 минути на топло, за да втаса.
3. Тестото се оформя на два хляба и се поставя в тава върху хартия за печене.
4. Повърхността се набраздява с нож и се оставят още около 30 мин.
5. Пече се за около 35 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Георги Никифоров от Нова Загора
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване