Бял хляб без месене
Хлябове
Необходими продукти:
400 г брашно София мел екстра
20 г прясна мая
2 суп л олио/зехтин/
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
300 мл хладка вода
Начин на приготвяне:
1. Разтворете маята във водата. Прибавете мазнината, солта и захарта. Започнете да сипвате брашно като бъркате непрекъснато с лъжица. Трябва да получите много гъсто лепкаво тесто.
2. Намажете кексова форма с мазнина. Сипете тестото вътре. Виждате, че от това количество вода и брашно тестото е съвсем малко. Заема най-много 1/3 от формата.
3. Оставете тестото на топло да втаса, докато утрои обема си. Поръсете със семена по избор. Това отнема около 30-40 мин, в зависимост от топлината в стаята.
4. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
5. Изпечете хлебчето за 20 мин. или докато стане леко и при почукване върху кората издава кух звук.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Мария Тенева от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване