Бял хляб с прясна мая в хлепобекарна
Хлябове
Необходими продукти:
590 г брашно София мел Класик
10 г прясна мая
1 с. л олио
340 мл вода
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
Начин на приготвяне:
1. Всичко се измерва с точност.
2. Разтваряме прясната мая в част от водата, която да е леко топла. В другата част от водата, разтваряме солта и захарта. Наливаме двете части от водата в казанчето. Слагаме олиото. Добавяме и пресятото брашно.
3. Пускаме хлепобекарната на програма основен бял хляб - 1кг - средно изпечен.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
СВЕТЛАНА КОЛЕВА от ТРОЯН

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
