


Бисквитена торта с грис
Торти и Сладкиши
Необходими продукти:
1 ч.ч. Грис София Мел
1 литър прясно мляко
1 ч.ч. захар
110 г кокосови стърготини
около 250 г какаови бисквити
1 ч.ч. = 200 мл
Начин на приготвяне:
В подходяща тенджера сложете грис, кокос и захар. Прибавете млякото и разбъркайте добре.
Сложете съда на котлона на ниска до умерена степен и варете , разбърквайки периодично, докато получите крем.
Изсипете крема в предварително измита със студена вода ( не е нужно да я подсушавате) форма за кекс.
Изравнете крема и мушкайте в него вертикално бисквитите на разстояние една от друга - около 3-4 на колона, в зависимост от дебелината им.
Оставете десерта да се охлади първо на стайна температура, а след това за няколко часа в хладилника.
Когато е готов, отлепете леко страните му с помощта на остро ножче и обърнете върху чиния или поднос. Залейте с шоколадов ганаш. Чудесен изстуден десерт без печене за горещите летни дни.
Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
