Бисквитена торта с грисТорти, Сладкиши

Необходими продукти:

1 ч.ч. Грис София Мел
1 литър прясно мляко
1 ч.ч. захар
110 г кокосови стърготини
около 250 г какаови бисквити

1 ч.ч. = 200 мл

Начин на приготвяне:

В подходяща тенджера сложете грис, кокос и захар. Прибавете млякото и разбъркайте добре.

Сложете съда на котлона на ниска до умерена степен и варете , разбърквайки периодично, докато получите крем.

Изсипете крема в предварително измита със студена вода ( не е нужно да я подсушавате) форма за кекс.

Изравнете крема и мушкайте в него вертикално бисквитите на разстояние една от друга - около 3-4 на колона, в зависимост от дебелината им.

Оставете десерта да се охлади първо на стайна температура, а след това за няколко часа в хладилника.

Когато е готов, отлепете леко страните му с помощта на остро ножче и обърнете върху чиния или поднос. Залейте с шоколадов ганаш. Чудесен изстуден десерт без печене за горещите летни дни.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

Подобни рецепти