Бисквитена торта с грис Торти, Сладкиши

Необходими продукти:

1 ч.ч. Грис София Мел
1 литър прясно мляко
1 ч.ч. захар
110 г кокосови стърготини
около 250 г какаови бисквити

1 ч.ч. = 200 мл

Начин на приготвяне:

В подходяща тенджера сложете грис, кокос и захар. Прибавете млякото и разбъркайте добре.

Сложете съда на котлона на ниска до умерена степен и варете , разбърквайки периодично, докато получите крем.

Изсипете крема в предварително измита със студена вода ( не е нужно да я подсушавате) форма за кекс.

Изравнете крема и мушкайте в него вертикално бисквитите на разстояние една от друга - около 3-4 на колона, в зависимост от дебелината им.

Оставете десерта да се охлади първо на стайна температура, а след това за няколко часа в хладилника.

Когато е готов, отлепете леко страните му с помощта на остро ножче и обърнете върху чиния или поднос. Залейте с шоколадов ганаш. Чудесен изстуден десерт без печене за горещите летни дни.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.06.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.