Бисквити с боров мед


Дребни сладки

Необходими продукти:

120 г пълнозърнесто брашно София Мел
1 яйце
45 г захар
1 ч л сода за хляб
1/2 ч л канела
70 г масло
2 с л боров мед

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме маслото със захарта на пухкав крем.

2. Добавяме яйцето и боровия мед, и отново разбъркваме добре.

3. В друга купа се пресява брашното и се смесва със содата и канелата.

4. Смесваме ги и разбиваме с миксер докато се получи еднородна смес.

5. Слагаме във фризер за около 2- 3 часа.

6. От охладеното тесто се оформят кръгли плоски бисквити.

7. Поставят се в тава върху хартия за печене, като се оставя поне 2 см. разстояние между тях.

8. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 12-15 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Росица Ефтимова от Бургас

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

16.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.