Бисквити с меласа


Дребни сладки

Необходими продукти:

240 г пълнозърнесто брашно София Мел
1 ч л сода за хляб
щипка сол
120 г масло
100 г захар
2 яйца
3 с л меласа
1 ванилова есенция
1/2 ч л канела

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете пресятото брашно заедно с канелата содата и солта.

2. В друга купа разбийте маслото със стайна температура заедно със захарта.

3. Добавете яйцата ваниловата есенция и разбийте до кремообразност.

4. Без да спирате разбиването добавете на порции сухите съставки и меласата, като ги редувате.

5. Покрийте тестото с прозрачно фолио и го оставете в хладилник да стегне за 3- 4 часа.

6. От охладеното тесто се оформят кръгли бисквити, които се нареждат в тава, постлана с хартия за печене.

7.Печем на 180 градуса за около 10 минути. Изпечените бисквити охлаждаме за около 5 минути върху решетка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Златин Ефтимов от Бургас

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

23.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.