


Бриош Цветя
Дребни сладки
Необходими продукти:
за тестото:
500 грама брашно за козунак София Мел
320 грама кисело мляко
100 грама бяла захар
70 грама краве масло
3 яйца
20 грама прясна мая
2 милилитра есенция лимон
за крема:
3 много пресни жълтъка
250 милилитра прясно мляко
75 грама гранулирана захар
25 грама царевично нишесте
5 грама куркума на прах
за намазване:
2 жълтъка
2 супени лъжици прясно мляко
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на ваниловия крем: в малка тенджера загрейте млякото и захарта.
Добавете нишестето и жълтъците. Разбийте с телена бъркалка и върнете тенджерата на котлона. Дръжте на котлона докато крема се сгъсти.
Свалете от котлона и добавете куркумата. Разбъркайте до хомогенизиране на сместа. Прехвърлете крема в сладкарски пош и го оставете настрани.
В купа сложете киселото мляко, яйцата, разтопеното масло, захарта и маята. Разбъркайте добре до хомогенизиране на сместа. Добавете брашното и есенцията от лимон. Замесете меко тесто. Покрийте го с памучна кърпа и го оставете да втаса докато увеличи обема си два пъти.
Зимата пускам фурната на 30 градуса, изключвам я и оставям да втаса във фурната на запалена лампа.
Вземете тестото и го разточете върху набрашнен плот с дебелина 1/1,5 мм.
С помощта на ринг форма с диаметър 5 см изрежете много кръгове.
Сгънете кръга наполовина, след това отново наполовина и леко захванете края.
За всяко цвете създайте 5 венчелистчета и ги поставете едно до друго.
Намажете с разбити жълтъци с мляко, напълнете центъра с ванилов крем.
Включете фурната на 180 градуса с вентилатор. След 10 минути след достигане на правилната температура, печете за около 15-17 минути. Приятен апетит!

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
