Бърза домашна пица Други солени печива

Необходими продукти:

(тесто за 3-4 пици)

1.200 кг брашно София Мел Класик
500 г кисело мляко
20 г мая за хляб или 1/2 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 равна ч.л. сода бикарбонат
200 мл прясно мляко
1 с.л. олио

За плънката:
(продукти за 1 пица)

300 мл доматен сос
100 г настърган кашкавал
1 домат
5-6 чери домати
шунка/прошуто по желание
по избор - няколко стръка рукола, босилек или наситнен магданоз

Начин на приготвяне:

Маята и захарта се разбъркват до получаване на хомогенна смес. Към тях се добавя киселото мляко, в което предварително е угасена содата. Към сместа се изсипват прясното мляко, олиото и солта. След като се получи хомогенна смес, постепенно се добавя и брашното.
Замесва се меко тесто, което трябва да е гладко, еластично и леко лепнещо. Оставя се да почине в покрит съд за около 10-15 минути.

Тестото се разстила в подходяща тава за пица, намазва се с доматения сос и се подреждат останалите продукти от плънката. Отгоре се поръсва с кашкавала. Пицата се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

* Тестото е предвидено за 3-4 пици, според големината на тавата.

* Тестото за пица може да се съхранява до 1 седмица в хладилник.

* При желание може да се раздели на 2 или 3 части, да се замрази във фризер и да се използва при нужда. Размразява се на стайна температура. Тестото може да се съхранява в замразено състояние до 1 месец.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.10.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.