Бързи маслинови хлебчета
Хлябове
Необходими продукти:
500 г брашно София мел Екстра
7 г суха мая
270 мл вода
1 с.л. захар
2 ч.л. сол
1 яйце за намазване
4 с.л. зехтин
шепа маслини
сусам
Начин на приготвяне:
1. Поставяме сухите съставки - маята, брашното, солта и захарта в голяма купа. Разбъркваме добре.
2. В Купичка изсипваме хладка вода (270 мл.) и към нея добавяме зехтина. Постепенно сипваме водата към брашното и бъркам с лъжица. Трябва да се получи меко нелепнещо тесто. При необходимост може да добави брашно или вода, според полученото тесто.
3. Тестото се прехвърля в намазнена тава, покрита с фолио и се оставя да втаса час и половина на топло.
4. При вече втасало тесто слагаме обезкостените маслини и объркваме с ръце няколко пъти.
5. След това с намазнени ръце правим 6 или 9 еднакви топчета от тестото.
6. Върху всяка топка правим кръст със шпатула, като натискаме почти до края.
7. Намазваме с четка разбитото яйце. Поръсва ме със сусам и печем на 150 градуса до златиста коричка.
Приятен апетит
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гергана Вранчилска от БЪЛГАРИЯ

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
