Бургер питки XXL
Други солени печива

Необходими продукти:

400 г брашно София мел - Пшеничен микс за хлебопекарна
1 с.л. сол
20 г захар
35 г масло
175 г прясно мляко
1 яйце
1 жълтък
Сусам за поръсване
1 с.л вода

Начин на приготвяне:

Започнете, като разтопите леко маслото, така че да е в течна форма.
В купа смесете брашното ( съобразете инструкциите от опаковката при приготвяне с готова смес) и прибавете захарта и солта. Разбъркайте добре с телена бъркалка. Направете кладенче в средата и изсипете леко затопленото мляко и разбитото с вилица едно яйце. Започнете да месите тестото ( на ръка или с миксер), като прибавяте постепенно и от вече поизстиналото, но все още течно масло. Прибавете още брашно, ако е нужно за получаването на меко, не лепнещо тесто, което се отделя само от стените на съда.

Оставете тестото да втаса за около 15-20 минути на топло, докато удвои обема си. След това разделете на две части, като всяка от тях разточите във формата на кръг с големина около 20 см диаметър.

Покрийте с кърпа и оставете да се надигнат за още 10 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса, а през това време разбийте жълтъка с водата. Намажете с него вече бухналите хлебчета и поръсете със сусам. Печете във фурната за 10-15 минути, като внимавате да не потъмнеят прекалено, заради яйцето. Когато достигнат желания цвят, може да покриете с фолио.



Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.05.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.