Царевично хлебче с лук и бяло вино
Хлябове и Питки, Погачи
Необходими продукти:
200 г царевично брашно София мел
300 г брашно София Мел Класик
1 пак. суха мая ( 7г)
1 ч.л. захар
1 с.л. сол
2 големи глави лук
2-3 с.л. бяло вино
300 мл вода
Олио
Сол
Начин на приготвяне:
Смесете в купа двата вида брашно и направете кладенче. В него сложете маята и захарта, а след това леко затоплената вода и виното. В страни, сложете солта и разбъркайте докато оформите меко, еластично тесто. Сложете тестото в намаслена с олио купа, да втаса на топло, покрито с кърпа. Може да ускорите процеса като го сложите във фурната на 50 градуса.
През това време, нарежете на ситно лука и го запържете до златисто. Овкусете с щипка сол. След като тестото втаса го разточете на правоъгълник и върху него разпределете от лука. Навийте всичко на руло и оставете да втаса повторно. Поръсете отгоре с брашно и сложете да се пече във фурната за около 40 минути, на 180 градуса.
Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване