Добруджанки
Други солени печива
Необходими продукти:
Брашно София Мел Класик - 2.5 ч.
Кисело мляко - 1ч.
Сода бикарбонат - 1ч.лъж.
Краве сирене - 1 ч.
Краве масло - 30 гр.
Начин на приготвяне:
1. В купа се смесват брашното, киселото мляко с разтворената в него сода и натрошеното сирене.
2. Продуктите се разбъркват и съвсем леко се омесват докато се получи леко лепкаво тесто.
3. Тестото се разделя на равни части и се оформят топчета, които се подреждат в тава върху хартия за печене.
4. В средата на всяко топче се прави дупчица, в която се слага парченце масло.
5. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор до златисто.
Времето ще зависи от размера на Добруджанките, но ориентировъчно е около 20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Мария Тенева от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
