Добруджанки със сирене


Дребни соленки и Други солени печива

Необходими продукти:

200 г брашно София Mел eкстра
150 г сирене
1 яйце
200 г кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
30 г масло
2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. В купа изсипете киселото мляко и добавете содата, за да шупне.

2. В друга купа разбийте яйцето и към него добавете вече шупналото мляко. Разбъркайте добре. Добавете олиото, солта и сиренето.

3. Постепенно добавете брашното към сместа. Трябва да се получи гъста смес.

4. Върху хартия за печене оформете добруджанките с две лъжици. Редят се на разстояние, защото бухват. Върху всяка добруджанка сложете малко парче масло.

5. Печете в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 ⁰ C за около 15 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Нели Мазгалова от гр. София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

18.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.