Добруджанки със сирене
Дребни соленки и Други солени печива
Необходими продукти:
200 г брашно София Mел eкстра
150 г сирене
1 яйце
200 г кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
30 г масло
2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. В купа изсипете киселото мляко и добавете содата, за да шупне.
2. В друга купа разбийте яйцето и към него добавете вече шупналото мляко. Разбъркайте добре. Добавете олиото, солта и сиренето.
3. Постепенно добавете брашното към сместа. Трябва да се получи гъста смес.
4. Върху хартия за печене оформете добруджанките с две лъжици. Редят се на разстояние, защото бухват. Върху всяка добруджанка сложете малко парче масло.
5. Печете в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 ⁰ C за около 15 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Нели Мазгалова от гр. София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
