Домашен бял хляб
Хлябове
Необходими продукти:
240 мл прясно мляко
1 ч.л сол
2 с л. захар
3 с.л олио
400 г брашно
4 г суха мая
Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа слагаме леко затоплено прясно мляко.
2. Добавяме олиото.
3. След това солта и захарта.
4. Пресяваме брашното.
5. Най- края слагаме маята в средата като в кладенче, объркваме и омесваме.
6. Покрива се със стреч фолио и се остава да втаса.
7. Пече на 180-200С до готовност около 35 мин.
8. След като се изпече хляба се покрива с кърпа.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Славка Стоева от Стара Загора

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
