Домашен хляб с яйце


Хлябове

Необходими продукти:

600 г брашно София мел
сол
1/2 кубче мая - прясна
1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Половин кубче мая се разтваря в купа с топла вода, 1 лъж. захар и се поръсва с брашно , за да се активира маята . Изчаква се докато шупне.

2. Брашното се пресява и в него се слага солта. Когато маята е готова, се замесва меко тесто, като се добавя и 1 яйце и се оставя да втасва.

3. Когато тестото е готово, на набрашнена повърхност го замесвам отново и го слагам в йена глас тавичка с капак, оставям отново да втаса.

4. След като отново е бухнало тестото, правя разрези и слагам хляба да се пече в студена фурна на 170 градуса, на дъното на фурната слагам и купа с вода, така хляба остава мек и с вкусна коричка.

Да ви е сладко.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ирри Кавармова от Пловдив

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

08.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.