Домашен хляб с яйце
Хлябове
Необходими продукти:
600 г брашно София мел
сол
1/2 кубче мая - прясна
1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Половин кубче мая се разтваря в купа с топла вода, 1 лъж. захар и се поръсва с брашно , за да се активира маята . Изчаква се докато шупне.
2. Брашното се пресява и в него се слага солта. Когато маята е готова, се замесва меко тесто, като се добавя и 1 яйце и се оставя да втасва.
3. Когато тестото е готово, на набрашнена повърхност го замесвам отново и го слагам в йена глас тавичка с капак, оставям отново да втаса.
4. След като отново е бухнало тестото, правя разрези и слагам хляба да се пече в студена фурна на 170 градуса, на дъното на фурната слагам и купа с вода, така хляба остава мек и с вкусна коричка.
Да ви е сладко.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ирри Кавармова от Пловдив

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
