Домашен хляб от лимец
Хлябове
Необходими продукти:
450 г брашно от лимец и пшеница София Мел
2 с.л. разт. масло или олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1/2 кубче прясна мая или 7гр. суха мая
250 мл топла вода
1 с.л. ленено семе
краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
1. Разтваряме маята в топлата вода със захарта. Изчаквам 5-6 минути да шупне и добавяме солта и маслото.
2. В голяма купа слагаме брашното и към него постепенно добавямe от сместта.
3. Замесваме меко тесто, към което добавяме лененото семе. Месиме около 10-15 мин и го оставям за 30 мин. да втаса покрито с кърпа на топло.
4. След като тестото втаса го замесвам отново, оформяме го и го слагаме в продълговата форма за печене.
5. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 мин. Изпечения хляб оставяме да изстине върху решетка и намазваме с масло.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гергана Милчева от Горен чифлик

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
