


Домашна пица
Други солени печива
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Екстра
250 мл топла вода
1 пак суха мая (½ пак жива мая)
50 мл зехтин
1 ч. л. сол
За плънката:
300 мл доматен сос
100 г бекон
3 нарязани на дребно гъби
100 г настърган кашкавал и моцарела
риган
маслини
домати
босилек
Начин на приготвяне:
Маята се разбърква във водата със зехтина и солта, след което се оставя да шупне за 15 минути. Добавя се брашното и се омесва меко еластично тесто. Завива се с кърпа и се изчаква да почине за около 1 час на топло. В подходяща тава се разстила тестото и се подрежда плънката за пица. Намазва се доматеният сос, отгоре се поръсват гъбите, филийките бекон, маслините и се завършва с кашкавал и моцарела. Овкусява се с риган и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути или до готовност. Може да се украси с чери домати и босилек.
* Плънката за пица може да се направи с продукти по Ваш избор и вкус.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
