Домашна пица Други солени печива

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Екстра
250 мл топла вода
1 пак суха мая (½ пак жива мая)
50 мл зехтин
1 ч. л. сол

За плънката:
300 мл доматен сос
100 г бекон
3 нарязани на дребно гъби
100 г настърган кашкавал и моцарела
риган
маслини
домати
босилек

Начин на приготвяне:

Маята се разбърква във водата със зехтина и солта, след което се оставя да шупне за 15 минути. Добавя се брашното и се омесва меко еластично тесто. Завива се с кърпа и се изчаква да почине за около 1 час на топло. В подходяща тава се разстила тестото и се подрежда плънката за пица. Намазва се доматеният сос, отгоре се поръсват гъбите, филийките бекон, маслините и се завършва с кашкавал и моцарела. Овкусява се с риган и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути или до готовност. Може да се украси с чери домати и босилек.

* Плънката за пица може да се направи с продукти по Ваш избор и вкус.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

11.01.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.