


Фокача със зеленчуци
Хлябове и Питки, Погачи
Необходими продукти:
За тестото:
500 г брашно София Мел пица тип 00
300 мл хладка вода (около 35-40 градуса)
11 г суха мая
1 ч.л. сол
За декорацията:
зехтин
копър
стръкове магданоз
чери домати
червен лук
чушки
Начин на приготвяне:
В купата на миксера се изсипва пресятото брашно, солта, маята и се допълва с хладката вода. Замесва се меко тесто за около 5 минути, което не лепне по стените на съда.
Тестото се изважда, поръсва се с малко зехтин и се връща в купата. Покрива се с кърпа и се оставя на топло докато удвои обема си.
Намазнена тава се поръсва със сол, след което тестото внимателно се изважда и изсипва в нея. С помощта на пръсти тестото се разстила в тавата, за да я покрие. Покрива се отново с кърпа и се оставя да втаса повторно за около 30 минути.
След като тестото се повдигне още малко, блата се намазва със зехтин и се подреждат зеленчуците и билките, започвайки от стъблата на цветята.
Фокачата се поръсва със сол и се пече за 20-25 минути на 180 градуса.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
