Фокача със зеленчуци
Хлябове, Питка, Погача

Необходими продукти:

За тестото:
500 г брашно София Мел пица тип 00
300 мл хладка вода (около 35-40 градуса)
11 г суха мая
1 ч.л. сол

За декорацията:
зехтин
копър
стръкове магданоз
чери домати
червен лук
чушки

Начин на приготвяне:

В купата на миксера се изсипва пресятото брашно, солта, маята и се допълва с хладката вода. Замесва се меко тесто за около 5 минути, което не лепне по стените на съда.

Тестото се изважда, поръсва се с малко зехтин и се връща в купата. Покрива се с кърпа и се оставя на топло докато удвои обема си.
Намазнена тава се поръсва със сол, след което тестото внимателно се изважда и изсипва в нея. С помощта на пръсти тестото се разстила в тавата, за да я покрие. Покрива се отново с кърпа и се оставя да втаса повторно за около 30 минути.

След като тестото се повдигне още малко, блата се намазва със зехтин и се подреждат зеленчуците и билките, започвайки от стъблата на цветята.

Фокачата се поръсва със сол и се пече за 20-25 минути на 180 градуса.


ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.